KNAPRIGT KNÄCKEBRÖD

Todeloo snyggisar!
Tänkte dela med mig av ett recept som ger gudomligt goda knäckebröd

Ingredienser
1dl rågsurdegsgrund
2dl vatten
4dl rågmjöl
3dl vetemjöl special
0,5 msk honung
1 tsk salt
valfria kryddor

Dag 1, kväll
Blanda samma alla ingredienser och knåda ihop dem till en deg Täck bunken med plastfolie och låt stå över natten. När degen dubblat sin storlek och är luftig inuti har den jäst klart

Dag 2, morgon
Sätt ugen på 200 grader med en plåt i mitten. Ta upp degen på en mjölat bord och dela den i 4 bitar. Knåda ihop varje bit så de inte är klibbiga. Platta sedan till och kavla ut så de är ca 3 mm tunna, glöm inte att ha mjöl under degen så att den inte fastnar i
bänken :) Lyft över den utkavlade degen till ett bakplåtspapper

Strö på lite kryddor eller lite rågmjöl och skär i önskad form.
Lägg sedan över degen + papperet på den heta plåten och baka av i ca 10 minuter.
Glöm inte att hålla koll för brödet blir snabbt färligt ibland :)
Låt sedan svalna.

Tadaaa, lätt som en plätt!! :)

Söta kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback